Home › Organisatie
Zorgloket

Verslavingszorg Noord Nederland

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) is een deskundige organisatie die de verslavingszorg in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe voor haar rekening neemt. VNN stelt zich als doel verslaving te voorkomen en waar mogelijk te beëindigen of beheersbaar te maken. VNN werkt hiertoe vaak samen met andere organisaties.

We bieden informatie, hulp en zorg aan mensen die te maken hebben met verslavende middelen, van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden.
VNN heeft een aanbod voor iedereen die met verslavende middelen te maken heeft: van voorlichtingsprojecten tot een gebruiksruimte, van psychotherapie tot forensische verslavingszorg.

Voorlichting en Preventie
De preventieteams van Verslavingszorg Noord Nederland geven voorlichting en nemen deel aan verschillende (onderwijs)projecten. Vaak gaat dat in samenwerking met andere organisaties om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Jongeren vormen daarin een belangrijke doelgroep.

Ambulante behandeling
Wie hulp nodig heeft bij verslavingsproblemen, maar voor wie het niet nodig is om daarvoor opgenomen te worden, heeft VNN verschillende ambulante behandelmethodes. Dit varieert van een ‘tiengesprekkenmodel’, waarin cliënten weer grip krijgen op hun (alcohol)gebruik, tot langdurige behandeltrajecten voor mensen die met meer complexe verslavingsproblemen kampen. Daarnaast doet VNN aan ‘bemoeizorg’. Dit houdt in dat hulpverleners mensen opzoeken die te maken hebben met een verslaving, vaak in combinatie met psychiatrische en financiële problemen, maar niet uit zichzelf om hulp vragen. VNN probeert deze mensen hulp te laten aanvaarden. Forensische verslavingszorg is een andere belangrijke taak van VNN, waarbij verslaafden met een justitiële titel worden geholpen bij hun terugkeer in de maatschappij.

Klinische behandeling
VNN biedt klinische crisisbehandeling en detoxificatie (hulp bij ontwenning), diagnostiek en klinische behandeling voor wie ambulante behandeling niet toereikend is. Er zijn behandelafdelingen voor verschillende doelgroepen, zowel voor volwassenen als voor jongeren.

Overige zorgtrajecten
Naast ambulante en klinische behandeling kan men bij VNN terecht voor laagdrempelige zorg en woonbegeleiding. Ook helpen we mensen bij het vinden van dagbesteding of (betaald) werk.

Aanmelding
Na aanmelding via de website of via het centrale telefoonnummer worden cliënten, afhankelijk van woonplaats en hulpvraag, doorverwezen naar een locatie in de provincie of stad Groningen.
Op de website van VNN staan de verschillende locaties vermeld. Ook is hier een overzicht te vinden van het totale aanbod van VNN.

Diensten
Bijzonderheden
Geen bijzonderheden
Contact

Verslavingszorg Noord Nederland

www: Verslavingszorg Noord Nederland
Verslavingszorg Noord Nederland op Facebook
Verslavingszorg Noord Nederland op Twitter
Verslavingszorg Noord Nederland op LinkedIn

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 27
9727KB Groningen
(Hoofdlocatie)
Toegankelijk voor gehandicapten: onbekend

tel 050 3648900

Postadres
Postbus 8003
9702KA Groningen
(Hoofdlocatie)

Branchevereniging GGZ Nederland
Verslavingszorg Noord Nederland
Leonard Springerlaan 27
9727KB Groningen

Laatste controle op 12 november 2015

Bewaar deze pagina Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn

Geef uw mening over deze informatie

info Uw mening wordt verstuurd naar de webbeheerder van deze website.
De webbeheerder kan contact met u opnemen wanneer u hiervoor kiest, maar is hiertoe niet verplicht.

Wanneer u een persoonlijke vraag heeft kunt u het contactformulier invullen.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult